Dit maakt de luchtvaartmaatschappij maandag nabeurs bekend.
Air France-KLM merkt op dat de cijfers over de maand mei negatief beïnvloed werden door een ongunstig kalendereffect. De maand mei 2009 kende in Frankrijk twee vakantiedagen terwijl het er in 2008 drie waren.

De capaciteit daalde afgelopen maand met 5,7% en het aantal vervoerde passagiers met 7,8%. Er werden in totaal 6,1 miljoen passagiers vervoerd. De hoeveelheid vrachtvervoer nam in mei met 1% af, terwijl de bezettingsgraad met 1,9% daalde.

Op autonome basis nam de hoeveelheid vrachtvervoer met 18% af, terwijl er 14% minder capaciteit beschikbaar was. De bezettingsgraad daalde daardoor met 3% tot 63%.

Volgens Air France-KLM bevestigen de cijfers het beeld dat de afname van de hoeveelheid vrachtvervoer zich in de afgelopen maanden stabiliseert. Air France-KLM krijgt geen advies van Theodoor Gilissen Bankiers.

Dit maakt de luchtvaartmaatschappij maandag nabeurs bekend. Air France-KLM merkt op dat de cijfers over de maand mei negatief beïnvloed werden door een ongunstig kalendereffect. De maand mei 2009 kende in Frankrijk twee vakantiedagen terwijl het er in 2008 drie waren. De capaciteit daalde afgelopen maand met 5,7% en het aantal vervoerde passagiers met 7,8%. Er werden in totaal 6,1 miljoen passagiers vervoerd. De hoeveelheid vrachtvervoer nam in mei met 1% af, terwijl de bezettingsgraad met 1,9% daalde. Op autonome basis nam de hoeveelheid vrachtvervoer met 18% af, terwijl er 14% minder capaciteit beschikbaar was. De bezettingsgraad daalde daardoor met 3% tot 63%. Volgens Air France-KLM bevestigen de cijfers het beeld dat de afname van de hoeveelheid vrachtvervoer zich in de afgelopen maanden stabiliseert. Air France-KLM krijgt geen advies van Theodoor Gilissen Bankiers.