De totale omzet lag op EUR 5,72 miljard en dat is EUR 100 miljoen minder dan werd verwacht.

Bijna alle divisies van de luchtvaartmaatschappij stelden teleur, op de Cargo-divisie na. Air France-KLM heeft aangegeven dat de bezuinigingsoperatie goed verloopt.

Daarnaast werden plannen bevestigd om in 2013 zowel kosten als schulden te reduceren.

Air France-KLM behoort tot de top 3 van traditionele Europese luchtvaartmaatschappijen en wordt hard getroffen door de Europese economische vertraging.

Daarnaast is het bedrijf momenteel bezig met herstructureringen en een bezuinigingsoperatie.

De luchtvaartmaatschappij hoopt daarmee zowel de stijgende brandstofkosten als de flinke concurrentie van goedkoper geprijsde maatschappijen het hoofd te bieden.

Analisten verwachten dat Air France-KLM, gesteund door kostenbesparingen, in 2013 weer een operationele winst kan draaien. ABN Amro blijft neutraal.

De totale omzet lag op EUR 5,72 miljard en dat is EUR 100 miljoen minder dan werd verwacht. Bijna alle divisies van de luchtvaartmaatschappij stelden teleur, op de Cargo-divisie na. Air France-KLM heeft aangegeven dat de bezuinigingsoperatie goed verloopt. Daarnaast werden plannen bevestigd om in 2013 zowel kosten als schulden te reduceren. Air France-KLM behoort tot de top 3 van traditionele Europese luchtvaartmaatschappijen en wordt hard getroffen door de Europese economische vertraging. Daarnaast is het bedrijf momenteel bezig met herstructureringen en een bezuinigingsoperatie. De luchtvaartmaatschappij hoopt daarmee zowel de stijgende brandstofkosten als de flinke concurrentie van goedkoper geprijsde maatschappijen het hoofd te bieden. Analisten verwachten dat Air France-KLM, gesteund door kostenbesparingen, in 2013 weer een operationele winst kan draaien. ABN Amro blijft neutraal.