Er werden 3,2% meer passagiers vervoerd en zorgde voor een toename van een halve punt in de bezettingsgraad tot 83,2%.

De vrachtdivisie van Air France-KLM vervoerde 5,8% minder en dat zorgde voor een daling van de bezettingsgraad tot 63,0%.

De onderhoudstak van Air France-KLM liet een forse inkomstenstijging van derden zien tot EUR 319 miljoen, een plus van 20,4%.

De omzet van overige activiteiten steeg met 16,4% tot EUR 397 miljoen, vooral veroorzaakt door een omzetstijging van 14,2% van Transavia.

De operationele kosten daalden met 1,2% als gevolg van een 7,7% lagere brandstofrekening en 0,6% lagere personeelskosten.

De nettoschuld/EBITDA-ratio verbeterde tot 3,3x van 4,3x aan het einde van 2012.

Het bedrijf verwacht een verbetering in de tweedehalfjaarresultaten die in lijn liggen met de resultaten van het eerste halfjaar. Air France-KLM heeft daarnaast gegeven meer te gaan besparen, maar maakte nog geen details bekend.

De aandelen hebben de laatste periode flink onder druk gestaan. De aanhoudende druk op het rendement per reiziger en de operationele verliezen bij de vrachtdivisie zijn zorgelijk. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Er werden 3,2% meer passagiers vervoerd en zorgde voor een toename van een halve punt in de bezettingsgraad tot 83,2%. De vrachtdivisie van Air France-KLM vervoerde 5,8% minder en dat zorgde voor een daling van de bezettingsgraad tot 63,0%. De onderhoudstak van Air France-KLM liet een forse inkomstenstijging van derden zien tot EUR 319 miljoen, een plus van 20,4%. De omzet van overige activiteiten steeg met 16,4% tot EUR 397 miljoen, vooral veroorzaakt door een omzetstijging van 14,2% van Transavia. De operationele kosten daalden met 1,2% als gevolg van een 7,7% lagere brandstofrekening en 0,6% lagere personeelskosten. De nettoschuld/EBITDA-ratio verbeterde tot 3,3x van 4,3x aan het einde van 2012. Het bedrijf verwacht een verbetering in de tweedehalfjaarresultaten die in lijn liggen met de resultaten van het eerste halfjaar. Air France-KLM heeft daarnaast gegeven meer te gaan besparen, maar maakte nog geen details bekend. De aandelen hebben de laatste periode flink onder druk gestaan. De aanhoudende druk op het rendement per reiziger en de operationele verliezen bij de vrachtdivisie zijn zorgelijk. ABN Amro heeft een neutraal advies.