De Europese beurzen noteren opnieuw in de plus, met een winst van meer dan een half procent voor de Euro Stoxx 50. Het sentiment wordt positief beïnvloed door de meevallende resultaten die Air France-KLM en Lufthansa bekendmaakten. De cijfers van Arcelor-Mittal vielen anderzijds tegen.

Op de Brusselse beurs laten de beleggers zich evenmin pramen, de BEL 20 boekt een winst van iets meer dan een half procent. GdFSuez maakte vanmorgen meevallende cijfers bekend, zodat dit aandeel momenteel de sterkste stijger is binnen de index.

AB-InBev ligt nog steeds zwak op koers, hoewel de schade relatief beperkt blijft.

Het management van AB-InBev gaf volgende commentaar op de vanmorgen gepubliceerde cijfers:

"De totale opbrengsten van de onderneming stegen in het kwartaal met 9,1%, en de opbrengsten per hectoliter groeiden met 10,2%. In de VS zijn de bieropbrengsten per hl in 3Q12 met 5,7% gestegen, onder andere dankzij een gunstige merkenmix, die goed was voor een stijging met 200 basispunten. In Brazilië namen de bieropbrengsten per hl met 18,3% als gevolg van prijsverhogingen in 4Q11 en in in 3Q12, een positieve luxemerkenmix en extra volume op het vlak van directe distributie. In het verleden pasten we de prijzen in Brazilië in het vierde kwartaal aan. In 2012 besloten we echter om de prijzen in het derde kwartaal te verhogen om zowel onze eigen prijsstijging door te voeren als de aanpassing van de accijnzen te verrekenen die op 1 oktober van kracht zou worden. Deze vroeger dan normale prijsverhogingen in 2012 hadden bijgevolg een positief effect op de groei van onze bieropbrengsten per hl in Brazilië in 3Q12. Op sequentiële basis zijn de bieropbrengsten per hl in Brazilië in 3Q12 met 9,7% toegenomen. De volumes kenden een lichte daling in het kwartaal aangezien de groei in de VS en Azië teniet gedaan werd door een volumedaling in Centraal & Oost-Europa. De verkoop- en marketinginvesteringen stegen met 5,1% in het kwartaal en met 7,7% in 9M12 aangezien we in onze merken blijven investeren. De EBITDA steeg met 10,6% in 3Q12 met positieve groeicijfers voor alle Zones terwijl de EBITDA-marge met 54 basispunten toenam tot 38,7%."

De Europese beurzen noteren opnieuw in de plus, met een winst van meer dan een half procent voor de Euro Stoxx 50. Het sentiment wordt positief beïnvloed door de meevallende resultaten die Air France-KLM en Lufthansa bekendmaakten. De cijfers van Arcelor-Mittal vielen anderzijds tegen. Op de Brusselse beurs laten de beleggers zich evenmin pramen, de BEL 20 boekt een winst van iets meer dan een half procent. GdFSuez maakte vanmorgen meevallende cijfers bekend, zodat dit aandeel momenteel de sterkste stijger is binnen de index. AB-InBev ligt nog steeds zwak op koers, hoewel de schade relatief beperkt blijft.Het management van AB-InBev gaf volgende commentaar op de vanmorgen gepubliceerde cijfers: "De totale opbrengsten van de onderneming stegen in het kwartaal met 9,1%, en de opbrengsten per hectoliter groeiden met 10,2%. In de VS zijn de bieropbrengsten per hl in 3Q12 met 5,7% gestegen, onder andere dankzij een gunstige merkenmix, die goed was voor een stijging met 200 basispunten. In Brazilië namen de bieropbrengsten per hl met 18,3% als gevolg van prijsverhogingen in 4Q11 en in in 3Q12, een positieve luxemerkenmix en extra volume op het vlak van directe distributie. In het verleden pasten we de prijzen in Brazilië in het vierde kwartaal aan. In 2012 besloten we echter om de prijzen in het derde kwartaal te verhogen om zowel onze eigen prijsstijging door te voeren als de aanpassing van de accijnzen te verrekenen die op 1 oktober van kracht zou worden. Deze vroeger dan normale prijsverhogingen in 2012 hadden bijgevolg een positief effect op de groei van onze bieropbrengsten per hl in Brazilië in 3Q12. Op sequentiële basis zijn de bieropbrengsten per hl in Brazilië in 3Q12 met 9,7% toegenomen. De volumes kenden een lichte daling in het kwartaal aangezien de groei in de VS en Azië teniet gedaan werd door een volumedaling in Centraal & Oost-Europa. De verkoop- en marketinginvesteringen stegen met 5,1% in het kwartaal en met 7,7% in 9M12 aangezien we in onze merken blijven investeren. De EBITDA steeg met 10,6% in 3Q12 met positieve groeicijfers voor alle Zones terwijl de EBITDA-marge met 54 basispunten toenam tot 38,7%."