Ahold liet weten dat er verschillende strategische opties op tafel liggen, waaronder de beursintroductie. De finale beslissing zal echter ook afhangen van Hakon Invest, de partner van Ahold in ICA.

Het belang van Ahold in ICA, dat geschat wordt op 2 miljard euro, zou in elk geval in de komende 6 tot 12 maanden van de hand gedaan worden. Het management laat niet in zijn kaarten kijken wat het met dat geld van plan is. De mogelijkheden lijken beperkt tot twee opties.

Een eerste optie is het kapitaal uitkeren aan de aandeelhouders via nieuwe inkopen van eigen aandelen. De tweede optie is een overname in ofwel de groeilanden ofwel in de twee belangrijkste markten (Nederland en de VS) waar Ahold het moeilijk heeft om zijn winstgevendheid op peil te houden.

Het aandeel is vandaag niet duur, aan minder dan 10 keer de verwachte winst voor dit jaar. Toch ontsnapt ook Ahold niet aan de problemen in de grootdistributie, namelijk de toenemende concurrentie en de bijhorende druk op de prijzen en de winstmarges.

Ahold liet weten dat er verschillende strategische opties op tafel liggen, waaronder de beursintroductie. De finale beslissing zal echter ook afhangen van Hakon Invest, de partner van Ahold in ICA.Het belang van Ahold in ICA, dat geschat wordt op 2 miljard euro, zou in elk geval in de komende 6 tot 12 maanden van de hand gedaan worden. Het management laat niet in zijn kaarten kijken wat het met dat geld van plan is. De mogelijkheden lijken beperkt tot twee opties.Een eerste optie is het kapitaal uitkeren aan de aandeelhouders via nieuwe inkopen van eigen aandelen. De tweede optie is een overname in ofwel de groeilanden ofwel in de twee belangrijkste markten (Nederland en de VS) waar Ahold het moeilijk heeft om zijn winstgevendheid op peil te houden.Het aandeel is vandaag niet duur, aan minder dan 10 keer de verwachte winst voor dit jaar. Toch ontsnapt ook Ahold niet aan de problemen in de grootdistributie, namelijk de toenemende concurrentie en de bijhorende druk op de prijzen en de winstmarges.