"Onze omzet is het vierde kwartaal min of meer hetzelfde gebleven tegen constante wisselkoersen (gecorrigeerd voor het effect van de orkaan Sandy in 2012 en van btw op de tabaksverkopen in Nederland in 2013). Het lage inflatieniveau en de druk op de volumes waren daar debet aan. Onze onderliggende operationele marge stond enigszins onder druk, terwijl de vrije kasstroom sterk bleef op € 0,5 miljard."

En verder: We zagen ons geconfronteerd met een lastig klimaat waarin de klant op de prijzen bleef letten en terughoudend was bij de bestedingen, in het bijzonder in het tweede halfjaar. Bezien over het hele jaar is de omzet met 2,0% gegroeid tegen constante wisselkoersen en hebben we ons marktaandeel licht kunnen verhogen in al onze belangrijke markten. Dankzij de goede vooruitgang met de kostenbesparingen was het onderliggende bedrijfsresultaat vrijwel onveranderd tegen constante wisselkoersen. De vrije kasstroom van € 1,1 miljard overtrof het recordbedrag van vorig jaar. De Raad van Commissarissen heeft daarom een dividendverhoging van 7% voorgesteld tot € 0,47 per aandeel. De payout bedraagt daarmee 51% en ligt iets boven de bandbreedte van ons dividendbeleid."

"Onze omzet is het vierde kwartaal min of meer hetzelfde gebleven tegen constante wisselkoersen (gecorrigeerd voor het effect van de orkaan Sandy in 2012 en van btw op de tabaksverkopen in Nederland in 2013). Het lage inflatieniveau en de druk op de volumes waren daar debet aan. Onze onderliggende operationele marge stond enigszins onder druk, terwijl de vrije kasstroom sterk bleef op € 0,5 miljard." En verder: We zagen ons geconfronteerd met een lastig klimaat waarin de klant op de prijzen bleef letten en terughoudend was bij de bestedingen, in het bijzonder in het tweede halfjaar. Bezien over het hele jaar is de omzet met 2,0% gegroeid tegen constante wisselkoersen en hebben we ons marktaandeel licht kunnen verhogen in al onze belangrijke markten. Dankzij de goede vooruitgang met de kostenbesparingen was het onderliggende bedrijfsresultaat vrijwel onveranderd tegen constante wisselkoersen. De vrije kasstroom van € 1,1 miljard overtrof het recordbedrag van vorig jaar. De Raad van Commissarissen heeft daarom een dividendverhoging van 7% voorgesteld tot € 0,47 per aandeel. De payout bedraagt daarmee 51% en ligt iets boven de bandbreedte van ons dividendbeleid."