Volgens Ahold moeten leveranciers een financiële bijdrage leveren aan de expansiedrift in onder andere België en Duitsland van het concern en groei van de overgenomen C1000-winkels in Nederland.

Zij profiteren van de hogere volumes die dat oplevert. Het concern heeft een marktaandeel van 34% in ons land.

Winstmarge lager dan verwacht

De analisten van ABN Amro brengen graag in herinnering dat de winstmarge van Ahold in het tweede kwartaal dit jaar lager was dan verwacht. Het concern loopt het risico dat de doelstelling van 6% niet wordt verwezenlijkt dit jaar.

Het nieuws maakt duidelijk dat de Nederlandse supermarktbranche uiterst competitief blijft en de margedoelstelling van Ahold niet eenvoudig is.

De koers/winstverhouding van het aandeel is dit en komend jaar lager dan dat van Carrefour maar hoger dan Delhaize. ABN Amro handhaaft een opinie houden voor het aandeel.

Volgens Ahold moeten leveranciers een financiële bijdrage leveren aan de expansiedrift in onder andere België en Duitsland van het concern en groei van de overgenomen C1000-winkels in Nederland. Zij profiteren van de hogere volumes die dat oplevert. Het concern heeft een marktaandeel van 34% in ons land. Winstmarge lager dan verwachtDe analisten van ABN Amro brengen graag in herinnering dat de winstmarge van Ahold in het tweede kwartaal dit jaar lager was dan verwacht. Het concern loopt het risico dat de doelstelling van 6% niet wordt verwezenlijkt dit jaar. Het nieuws maakt duidelijk dat de Nederlandse supermarktbranche uiterst competitief blijft en de margedoelstelling van Ahold niet eenvoudig is. De koers/winstverhouding van het aandeel is dit en komend jaar lager dan dat van Carrefour maar hoger dan Delhaize. ABN Amro handhaaft een opinie houden voor het aandeel.