De organisatie kondigde ook aan dat ze op zoek bleef naar manieren om de ondersteunende functies binnen Ahold verder te stroomlijnen en te vereenvoudigen, als onderdeel van haar Simplicity-programma.

Na zorgvuldig beraad, wordt een aantal hoofdkantoor rollen efficiënter ingezet, en worden de commerciële activiteiten van Albert Heijn gestroomlijnd.

In Nederland leidt dit tot circa 130 medewerkers die het bedrijf moeten gaan verlaten.

In totaal zullen er 210 functies overbodig worden. Deze worden deels opgevangen door niet vervullen van bepaalde vacatures, het niet verlengen van bepaalde tijdelijke contracten, en natuurlijk verloop.

De organisatie kondigde ook aan dat ze op zoek bleef naar manieren om de ondersteunende functies binnen Ahold verder te stroomlijnen en te vereenvoudigen, als onderdeel van haar Simplicity-programma. Na zorgvuldig beraad, wordt een aantal hoofdkantoor rollen efficiënter ingezet, en worden de commerciële activiteiten van Albert Heijn gestroomlijnd. In Nederland leidt dit tot circa 130 medewerkers die het bedrijf moeten gaan verlaten. In totaal zullen er 210 functies overbodig worden. Deze worden deels opgevangen door niet vervullen van bepaalde vacatures, het niet verlengen van bepaalde tijdelijke contracten, en natuurlijk verloop.