De analisten van ABN Amro verwachten dat de koers van Ahold hierop eerder kan reageren dan verwacht en herhalen hun kopen-advies.

Aandeelhouders van de Zweedse investeringsmaatschappij gaven Hakon toestemming om tot de volgende algemene aandeelhoudersvergadering een of meerdere keren aandelen uit te geven, met of zonder verwatering van de preferente rechten.

Nu de aandeelhouders van Hakon en de supermarktondernemers van ICA akkoord zijn, is er nog maar één horde die genomen moet worden.

De Zweedse financiële autoriteit moet nog instemmen met de verkoop van het onderdeel ICA Banken.

Volgens Hakon kan de ICA-deal eind deze maand zijn afgerond. Het aandeel Ahold kan dus veel eerder profiteren van de verkoop van ICA.

Waar Ahold eerder rekende op een teruggave van cash ergens halverwege dit jaar, kan dat nu binnenkort al de koers van Ahold in beweging zetten.

De analisten van ABN Amro herhalen hun koopadvies en houden het aandeel Ahold op de Aanbevolen Lijst.

De analisten van ABN Amro verwachten dat de koers van Ahold hierop eerder kan reageren dan verwacht en herhalen hun kopen-advies. Aandeelhouders van de Zweedse investeringsmaatschappij gaven Hakon toestemming om tot de volgende algemene aandeelhoudersvergadering een of meerdere keren aandelen uit te geven, met of zonder verwatering van de preferente rechten. Nu de aandeelhouders van Hakon en de supermarktondernemers van ICA akkoord zijn, is er nog maar één horde die genomen moet worden. De Zweedse financiële autoriteit moet nog instemmen met de verkoop van het onderdeel ICA Banken. Volgens Hakon kan de ICA-deal eind deze maand zijn afgerond. Het aandeel Ahold kan dus veel eerder profiteren van de verkoop van ICA. Waar Ahold eerder rekende op een teruggave van cash ergens halverwege dit jaar, kan dat nu binnenkort al de koers van Ahold in beweging zetten. De analisten van ABN Amro herhalen hun koopadvies en houden het aandeel Ahold op de Aanbevolen Lijst.