Dit waren de hoofdpunten die Ahold bekendmaakte:

• Bedrijfsresultaat vierde kwartaal € 341 miljoen

• Nettoresultaat vierde kwartaal € 267 miljoen

• Onderliggende operationele retailmarge over het gehele jaar 5,1%

• Dividend verhoogd met 28% naar € 0,23 per aandeel

• Terugkoop aandelen voor € 500 miljoen

Ahold heeft vandaag haar verkorte financiële verslag over het vierde kwartaal en het gehele jaar 2009 gepubliceerd. CEO John Rishton: "In het vierde kwartaal van 2009 hebben wij een solide prestatie geleverd onder moeilijke omstandigheden. De omzet en marge werden nog altijd beïnvloed door deflatie, de keuze van de klant voor lager geprijsde producten en de toename van prijsacties. Wij hebben het evenwicht tussen omzet en marge echter goed weten te bewaren, terwijl we tegelijkertijd het marktaandeel en de volumes hebben verhoogd in zowel de Verenigde Staten als in Nederland."

De onderliggende operationele retailmarge over het gehele jaar 2009 was 5,1%, hetzelfde als in 2008. Dit komt overeen met de doelstelling voor de middellange termijn van 5%.

Rishton: "Het economisch klimaat blijft de nodige uitdagingen bieden, maar we hebben bewezen ons snel en effectief aan veranderingen te kunnen aanpassen. Wij gaan verder met onze kostenbesparingen, waardoor we in ons productaanbod kunnen investeren om zo de klant nog meer waarde te bieden. We zullen het evenwicht tussen omzet, marge en marktaandeel blijven beheersen en kunnen met onze sterke balanspositie inspelen op de kansen die zich voordoen. Als uitdrukking van het vertrouwen dat wij hebben in onze strategie, ons vermogen om kasstromen te genereren en onze sterke balanspositie hebben we een terugkoop van eigen aandelen ter waarde van € 500 miljoen aangekondigd, die de komende twaalf maanden wordt afgerond. Daarnaast stellen we een dividendverhoging van 28% voor, naar € 0,23 per gewoon aandeel. We handhaven onze doelstellingen voor de middellange termijn: een netto-omzetgroei van 5% (hoofdzakelijk uit identieke omzetgroei) en een operationele retailmarge van 5%, bij een gelijkblijvende investment grade kredietbeoordeling."

Dit waren de hoofdpunten die Ahold bekendmaakte: • Bedrijfsresultaat vierde kwartaal € 341 miljoen • Nettoresultaat vierde kwartaal € 267 miljoen • Onderliggende operationele retailmarge over het gehele jaar 5,1% • Dividend verhoogd met 28% naar € 0,23 per aandeel • Terugkoop aandelen voor € 500 miljoen Ahold heeft vandaag haar verkorte financiële verslag over het vierde kwartaal en het gehele jaar 2009 gepubliceerd. CEO John Rishton: "In het vierde kwartaal van 2009 hebben wij een solide prestatie geleverd onder moeilijke omstandigheden. De omzet en marge werden nog altijd beïnvloed door deflatie, de keuze van de klant voor lager geprijsde producten en de toename van prijsacties. Wij hebben het evenwicht tussen omzet en marge echter goed weten te bewaren, terwijl we tegelijkertijd het marktaandeel en de volumes hebben verhoogd in zowel de Verenigde Staten als in Nederland." De onderliggende operationele retailmarge over het gehele jaar 2009 was 5,1%, hetzelfde als in 2008. Dit komt overeen met de doelstelling voor de middellange termijn van 5%. Rishton: "Het economisch klimaat blijft de nodige uitdagingen bieden, maar we hebben bewezen ons snel en effectief aan veranderingen te kunnen aanpassen. Wij gaan verder met onze kostenbesparingen, waardoor we in ons productaanbod kunnen investeren om zo de klant nog meer waarde te bieden. We zullen het evenwicht tussen omzet, marge en marktaandeel blijven beheersen en kunnen met onze sterke balanspositie inspelen op de kansen die zich voordoen. Als uitdrukking van het vertrouwen dat wij hebben in onze strategie, ons vermogen om kasstromen te genereren en onze sterke balanspositie hebben we een terugkoop van eigen aandelen ter waarde van € 500 miljoen aangekondigd, die de komende twaalf maanden wordt afgerond. Daarnaast stellen we een dividendverhoging van 28% voor, naar € 0,23 per gewoon aandeel. We handhaven onze doelstellingen voor de middellange termijn: een netto-omzetgroei van 5% (hoofdzakelijk uit identieke omzetgroei) en een operationele retailmarge van 5%, bij een gelijkblijvende investment grade kredietbeoordeling."