Op basis van een gelijk aantal winkels kwam de groei uit op 0,3% waar 1,5% werd verwacht. De groei in Nederland was met 1,6% conform de verwachting.

De onderliggende, operationele winst (EBIT) was echter sterk met EUR 338 miljoen (5% meer dan verwacht), terwijl de onderliggende operationele winstmarge uitkwam op 4,4% , waar 4,1% werd verwacht.

Ook hier was het goede resultaat aan Nederland toe te schrijven. De kaspositie van het supermarktconcern is met EUR 813 miljoen aan het eind van het tweede kwartaal beter dan onze raming van EUR 548 miljoen.

Al met al overlegt Ahold solide resultaten, met name gekeken naar de winstgevendheid. Hoewel de omzet in de Verenigde Staten zich minder hard ontwikkelt dan gehoopt, presteert het Nederlandse concern er beter dan concurrent Wal-Mart (Houden) die de verkopen zag dalen. ABN Amro blijft koper.

Op basis van een gelijk aantal winkels kwam de groei uit op 0,3% waar 1,5% werd verwacht. De groei in Nederland was met 1,6% conform de verwachting. De onderliggende, operationele winst (EBIT) was echter sterk met EUR 338 miljoen (5% meer dan verwacht), terwijl de onderliggende operationele winstmarge uitkwam op 4,4% , waar 4,1% werd verwacht. Ook hier was het goede resultaat aan Nederland toe te schrijven. De kaspositie van het supermarktconcern is met EUR 813 miljoen aan het eind van het tweede kwartaal beter dan onze raming van EUR 548 miljoen. Al met al overlegt Ahold solide resultaten, met name gekeken naar de winstgevendheid. Hoewel de omzet in de Verenigde Staten zich minder hard ontwikkelt dan gehoopt, presteert het Nederlandse concern er beter dan concurrent Wal-Mart (Houden) die de verkopen zag dalen. ABN Amro blijft koper.