Met de inkoop van eigen aandelen wil het moederbedrijf van de supermarktketens Albert Heijn en Delhaize en webwinkel bol.com overtollig kapitaal laten terugvloeien naar de aandeelhouders. Door het aantal uitstaande aandelen te verkleinen hoeft de winstuitkering, het dividend, over minder stukken te worden verdeeld, waardoor het dividend dus kan toenemen. Daarnaast kan de beurskoers stijgen omdat er aandelen worden opgekocht.

Ahold Delhaize heeft afgelopen jaar flink geprofiteerd van de coronacrisis omdat tijdens de pandemie veel mensen boodschappen gingen hamsteren. Ook kon niet naar de horeca worden gegaan vanwege lockdowns waardoor meer werd besteed in de supermarkt.

Met de inkoop van eigen aandelen wil het moederbedrijf van de supermarktketens Albert Heijn en Delhaize en webwinkel bol.com overtollig kapitaal laten terugvloeien naar de aandeelhouders. Door het aantal uitstaande aandelen te verkleinen hoeft de winstuitkering, het dividend, over minder stukken te worden verdeeld, waardoor het dividend dus kan toenemen. Daarnaast kan de beurskoers stijgen omdat er aandelen worden opgekocht.Ahold Delhaize heeft afgelopen jaar flink geprofiteerd van de coronacrisis omdat tijdens de pandemie veel mensen boodschappen gingen hamsteren. Ook kon niet naar de horeca worden gegaan vanwege lockdowns waardoor meer werd besteed in de supermarkt.