JANA had vijf nieuwe bestuurders naar voren geschoven, onder wie oprichter Barry Rosenstein. Mogelijk is het dispuut niet voorbij.

Media berichten dat Rosenstein de stemming als doorgestoken kaart heeft afgedaan en om een onderzoek vraagt.

De oprichter en partner van JANA Partners stelt dat drie dagen na de deadlines stemmen zijn ingetrokken op bestuursleden die het hedgefonds wilde aanstellen.

Volgens Agrium vernietigt het voornemen van JANA om het bedrijf splitsen in een tak voor boeren en een voor grote bedrijven aandeelhouderswaarde op de lange termijn.

Het maakt volgens ABN Amro s niet veel uit of het bedrijf wordt opgebroken. Het is zoeken naar argumenten waarom de twee losse bedrijven niet afzonderlijk goed zouden kunnen presteren.

Het argument van JANA dat afzonderlijke bedrijven voor een hogere gecombineerde waarde zorgen geloven de analisten van de banken niet per se.

De markt is in het algemeen goed in staat om twee verschillende bedrijven onder een dak op waarde te schatten.

Een belangrijkere vraag voor beleggers, die ook de kasstroom beïnvloedt, is of Agrium scherper aan de wind met de kosten kan varen bij het boerenbedrijf.

Het hedgefonds wil dat Agrium het mes zet in het aantal winkels in de Verenigde Staten om het werkkapitaal te verbeteren en de uitgaven terug te dringen.

Als Agrium toegeeft aan dit verlangen dan legt ABN Amro deerwachtingen voor het boerenbedrijf opnieuw onder de loep.

JANA had vijf nieuwe bestuurders naar voren geschoven, onder wie oprichter Barry Rosenstein. Mogelijk is het dispuut niet voorbij. Media berichten dat Rosenstein de stemming als doorgestoken kaart heeft afgedaan en om een onderzoek vraagt. De oprichter en partner van JANA Partners stelt dat drie dagen na de deadlines stemmen zijn ingetrokken op bestuursleden die het hedgefonds wilde aanstellen. Volgens Agrium vernietigt het voornemen van JANA om het bedrijf splitsen in een tak voor boeren en een voor grote bedrijven aandeelhouderswaarde op de lange termijn. Het maakt volgens ABN Amro s niet veel uit of het bedrijf wordt opgebroken. Het is zoeken naar argumenten waarom de twee losse bedrijven niet afzonderlijk goed zouden kunnen presteren. Het argument van JANA dat afzonderlijke bedrijven voor een hogere gecombineerde waarde zorgen geloven de analisten van de banken niet per se. De markt is in het algemeen goed in staat om twee verschillende bedrijven onder een dak op waarde te schatten. Een belangrijkere vraag voor beleggers, die ook de kasstroom beïnvloedt, is of Agrium scherper aan de wind met de kosten kan varen bij het boerenbedrijf. Het hedgefonds wil dat Agrium het mes zet in het aantal winkels in de Verenigde Staten om het werkkapitaal te verbeteren en de uitgaven terug te dringen. Als Agrium toegeeft aan dit verlangen dan legt ABN Amro deerwachtingen voor het boerenbedrijf opnieuw onder de loep.