Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van diagnostische beeldvormings- en IT-oplossingen voor de gezondheidszorg, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Curagita Holding AG voor de overname van alle aandelen van diens dochteronderneming Insight Agents GmbH.

Insight Agents is een Europese ontwerper en producent van contrastmedia, waarvan de activiteiten zich grotendeels in Duitsland bevinden. De uiteindelijke overnameprijs zal ongeveer 10 miljoen euro bedragen.

Contrastmedia worden voornamelijk gebruikt tijdens medische beeldvormingonderzoeken met röntgenstralen, CT-scans en MRI-scans, om ofwel specifieke anatomische structuren (meestal kanalen) beter te visualiseren, ofwel om functionele beeldvorming uit te voeren.

Contrastmedia vormen vandaag reeds een markt van verschillende miljarden euro die bediend wordt door zowel grote als kleine ondernemingen.

"De overname van Insight Agents is een belangrijke strategische stap met het oog op toekomstige groeimogelijkheden", zegt Christian Reinaudo, President van Agfa HealthCare. "Agfa HealthCare is een sterke speler in de radiologiemarkt met beeldvormings- én IT-oplossingen. Vandaag breiden we onze diagnostische beeldvormingsactiviteiten uit met een reeks van producten die steeds vaker bij diagnostische beeldvormingsprocedures worden gebruikt. Zij zijn een logische aanvulling op onze portfolio van film, chemicaliën en printers. Ze zullen via ons uitgebreide logistieke en distributienetwerk worden verdeeld."

Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van diagnostische beeldvormings- en IT-oplossingen voor de gezondheidszorg, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Curagita Holding AG voor de overname van alle aandelen van diens dochteronderneming Insight Agents GmbH. Insight Agents is een Europese ontwerper en producent van contrastmedia, waarvan de activiteiten zich grotendeels in Duitsland bevinden. De uiteindelijke overnameprijs zal ongeveer 10 miljoen euro bedragen. Contrastmedia worden voornamelijk gebruikt tijdens medische beeldvormingonderzoeken met röntgenstralen, CT-scans en MRI-scans, om ofwel specifieke anatomische structuren (meestal kanalen) beter te visualiseren, ofwel om functionele beeldvorming uit te voeren. Contrastmedia vormen vandaag reeds een markt van verschillende miljarden euro die bediend wordt door zowel grote als kleine ondernemingen. "De overname van Insight Agents is een belangrijke strategische stap met het oog op toekomstige groeimogelijkheden", zegt Christian Reinaudo, President van Agfa HealthCare. "Agfa HealthCare is een sterke speler in de radiologiemarkt met beeldvormings- én IT-oplossingen. Vandaag breiden we onze diagnostische beeldvormingsactiviteiten uit met een reeks van producten die steeds vaker bij diagnostische beeldvormingsprocedures worden gebruikt. Zij zijn een logische aanvulling op onze portfolio van film, chemicaliën en printers. Ze zullen via ons uitgebreide logistieke en distributienetwerk worden verdeeld."