In het eerste kwartaal van 2009 stabiliseerde de vraag in de markten van Agfa-Gevaert zich op het niveau van eind 2008. Vroege trends in het tweede kwartaal tonen aan dat er zich geen verdere daling voordoet.

Op dit ogenblik is het nog te vroeg om te voorspellen wanneer de markten weer zullen opleven en wanneer de vraag zich zal herstellen tot normale niveaus.

Ondertussen neemt Agfa-Gevaert bijkomende maatregelen om de koststructuren van zijn businessgroepen aan te passen aan de situatie in hun respectieve markten. Onder andere gebruik makend van nieuwe garantieregelingen onderneemt de Groep ook actie om de netto financiële schuld verder te verminderen.

In het eerste kwartaal van 2009 stabiliseerde de vraag in de markten van Agfa-Gevaert zich op het niveau van eind 2008. Vroege trends in het tweede kwartaal tonen aan dat er zich geen verdere daling voordoet. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om te voorspellen wanneer de markten weer zullen opleven en wanneer de vraag zich zal herstellen tot normale niveaus. Ondertussen neemt Agfa-Gevaert bijkomende maatregelen om de koststructuren van zijn businessgroepen aan te passen aan de situatie in hun respectieve markten. Onder andere gebruik makend van nieuwe garantieregelingen onderneemt de Groep ook actie om de netto financiële schuld verder te verminderen.