* Omzet groeit tot 2.948 miljoen euro

* EBIT bedraagt 266 miljoen euro of 9 procent van de Groepsomzet

* Nettoresultaat bedraagt 105 miljoen euro

* Aanzienlijke daling nettoschuld tot 161 miljoen euro

* Agfa Graphics en Agfa HealthCare halen hun EBIT-doelstellingen

Agfa-Gevaert bevestigde de commentaar die gegeven werd in het persbericht over de voorlopige resultaten dat in februari werd gepubliceerd.

In 2010 zag de groep slechts beperkte effecten van de hoge grondstofprijzen. Verwacht wordt dat de aan de grondstoffen verbonden impact op de marges aanzienlijker zal zijn vanaf het eerste kwartaal van dit jaar.

Van de effecten van de prijsstijgingen voor Agfa-Gevaert's filmproducten, wordt verwacht dat ze in de loop van de tweede helft van het jaar zichtbaarder zullen worden.

Ondanks de ongunstige situatie op de grondstofmarkten, behoudt de groep - voor de middellange termijn - de gemiddelde EBIT-guidance.

* Omzet groeit tot 2.948 miljoen euro * EBIT bedraagt 266 miljoen euro of 9 procent van de Groepsomzet * Nettoresultaat bedraagt 105 miljoen euro * Aanzienlijke daling nettoschuld tot 161 miljoen euro * Agfa Graphics en Agfa HealthCare halen hun EBIT-doelstellingen Agfa-Gevaert bevestigde de commentaar die gegeven werd in het persbericht over de voorlopige resultaten dat in februari werd gepubliceerd. In 2010 zag de groep slechts beperkte effecten van de hoge grondstofprijzen. Verwacht wordt dat de aan de grondstoffen verbonden impact op de marges aanzienlijker zal zijn vanaf het eerste kwartaal van dit jaar. Van de effecten van de prijsstijgingen voor Agfa-Gevaert's filmproducten, wordt verwacht dat ze in de loop van de tweede helft van het jaar zichtbaarder zullen worden. Ondanks de ongunstige situatie op de grondstofmarkten, behoudt de groep - voor de middellange termijn - de gemiddelde EBIT-guidance.