Agfa-Gevaert maakt vandaag de definitieve jaarresultaten bekend. De voorlopige cijfers werden al enkele weken geleden bekendgemaakt. Dit waren de hoogtepunten over het voorbije jaar:

• Economische crisis beïnvloedt activiteiten in eerste jaarhelft - beginnend herstel tegen jaareinde

• Groepsomzet daalde met 9,1 procent

• Recurrente EBIT groeide tot 182 miljoen euro door besparings-maatregelen en verbetering van operationele efficiëntie

• Positief nettoresultaat van 6 miljoen euro, vooral door seizoensgebonden sterk vierde kwartaal

• Netto financiële schuld daalde verder tot 445 miljoen euro

Er wordt verwacht dat de grafische markten hun herstel in de loop van 2010 zullen voortzetten. Momenteel is het herstel sterker in Noord-Amerika en in de opkomende landen dan in de meeste West-Europese landen.

Agfa Graphics verwacht een sterkere prestatie in het eerste kwartaal van 2010. De effecten van de reeds genoemde overname van Gandi Innovations zullen geleidelijk zichtbaar worden in de loop van het jaar.

De effecten van de joint venture met het Chinese Shenzhen Brothers zullen zich aandienen in de loop van de tweede jaarhelft.

Volgend op het zeer sterke jaareinde van 2009, verwacht Agfa HealthCare op het vlak van omzet een zwakkere prestatie in het eerste kwartaal van 2010.

Toch verwacht Agfa HealthCare dat de resultaten over het hele jaar gezien vergelijkbaar zullen zijn met het voorgaande jaar.

Voor Specialty Products zal 2010 een overgangsjaar zijn. De businessgroep blijft investeren in nieuwe activiteiten. Deze nieuwe activiteiten zullen slechts geleidelijk een tegenwicht vormen voor de voortdurende achteruitgang in de vraag naar bepaalde traditionele filmproducten.

Agfa-Gevaert maakt vandaag de definitieve jaarresultaten bekend. De voorlopige cijfers werden al enkele weken geleden bekendgemaakt. Dit waren de hoogtepunten over het voorbije jaar: • Economische crisis beïnvloedt activiteiten in eerste jaarhelft - beginnend herstel tegen jaareinde • Groepsomzet daalde met 9,1 procent • Recurrente EBIT groeide tot 182 miljoen euro door besparings-maatregelen en verbetering van operationele efficiëntie • Positief nettoresultaat van 6 miljoen euro, vooral door seizoensgebonden sterk vierde kwartaal • Netto financiële schuld daalde verder tot 445 miljoen euro Er wordt verwacht dat de grafische markten hun herstel in de loop van 2010 zullen voortzetten. Momenteel is het herstel sterker in Noord-Amerika en in de opkomende landen dan in de meeste West-Europese landen. Agfa Graphics verwacht een sterkere prestatie in het eerste kwartaal van 2010. De effecten van de reeds genoemde overname van Gandi Innovations zullen geleidelijk zichtbaar worden in de loop van het jaar. De effecten van de joint venture met het Chinese Shenzhen Brothers zullen zich aandienen in de loop van de tweede jaarhelft. Volgend op het zeer sterke jaareinde van 2009, verwacht Agfa HealthCare op het vlak van omzet een zwakkere prestatie in het eerste kwartaal van 2010. Toch verwacht Agfa HealthCare dat de resultaten over het hele jaar gezien vergelijkbaar zullen zijn met het voorgaande jaar. Voor Specialty Products zal 2010 een overgangsjaar zijn. De businessgroep blijft investeren in nieuwe activiteiten. Deze nieuwe activiteiten zullen slechts geleidelijk een tegenwicht vormen voor de voortdurende achteruitgang in de vraag naar bepaalde traditionele filmproducten.