De overname verhoogt Agfa Graphics' omzet in de VS substantieel tot meer dan 500 miljoen dollar. De marginale EBIT-bijdrage zal, naar verwacht wordt, zeker overeenkomen met de globale 7 procent doelstelling van Agfa Graphics.

Na afronding van de overname verwacht Agfa een verdere groei van zijn omzet in de VS als resultaat van de combinatie van de expertises die in beide ondernemingen aanwezig zijn.

Agfa verwacht ook dat er sterke synergieën zullen ontstaan door de consolidatie van de verkoopafdelingen en een verlaging van de algemene beheerskosten.

Pitman Company, gevestigd in Totowa, New Jersey (VS), telt 502 medewerkers verspreid over 16 locaties in de VS. De overname zal Agfa Graphics in staat stellen om zijn positie in de VS drukindustrie aanzienlijk te versterken.

Pitman's grote klantenbestand en kennis van de industrie zal directe en unieke groeimogelijkheden bieden voor Agfa Graphics' industriële inkjet- en drukvoorbereidingsoplossingen.

De markt die Agfa Graphics' nu zal kunnen bereiken, zal substantieel groter zijn, dit dankzij de toevoeging van verschillende productlijnen aan zijn portfolio zoals flexografische drukplaatoplossingen voor de verpakkingsindustrie, pressroom producten en diensten met een toegevoegde waarde.

Bovendien zal Agfa Graphics zijn zelfontwikkelde industriële inkjet-aanbod kunnen vervolledigen met een groot assortiment van media, nieuwe inkten en grootformaat-printsystemen.

De overname verhoogt Agfa Graphics' omzet in de VS substantieel tot meer dan 500 miljoen dollar. De marginale EBIT-bijdrage zal, naar verwacht wordt, zeker overeenkomen met de globale 7 procent doelstelling van Agfa Graphics. Na afronding van de overname verwacht Agfa een verdere groei van zijn omzet in de VS als resultaat van de combinatie van de expertises die in beide ondernemingen aanwezig zijn. Agfa verwacht ook dat er sterke synergieën zullen ontstaan door de consolidatie van de verkoopafdelingen en een verlaging van de algemene beheerskosten. Pitman Company, gevestigd in Totowa, New Jersey (VS), telt 502 medewerkers verspreid over 16 locaties in de VS. De overname zal Agfa Graphics in staat stellen om zijn positie in de VS drukindustrie aanzienlijk te versterken. Pitman's grote klantenbestand en kennis van de industrie zal directe en unieke groeimogelijkheden bieden voor Agfa Graphics' industriële inkjet- en drukvoorbereidingsoplossingen. De markt die Agfa Graphics' nu zal kunnen bereiken, zal substantieel groter zijn, dit dankzij de toevoeging van verschillende productlijnen aan zijn portfolio zoals flexografische drukplaatoplossingen voor de verpakkingsindustrie, pressroom producten en diensten met een toegevoegde waarde. Bovendien zal Agfa Graphics zijn zelfontwikkelde industriële inkjet-aanbod kunnen vervolledigen met een groot assortiment van media, nieuwe inkten en grootformaat-printsystemen.