Agfa-Gevaert: Agfa Graphics bereikt overeenkomst voor overname Gandi

Agfa Graphics kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van het merendeel van de activa van de Noord-Amerikaanse activiteiten en van de aandelen van de voornaamste buitenlandse dochterondernemingen van Gandi Innovations Holdings LLC. Gandi Innovations is een wereldleider op het vlak van grootformaat-inkjetdruksystemen.

Sinds mei 2009 opereerde de Groep onder CCAA-bescherming in Canada en onder Chapter 15-bescherming in de Verenigde Staten.

De overname hangt af van reglementaire en wettelijke goedkeuringen en van de succesvolle afhandeling van de transactie.

De transactieprijs wordt voorlopig niet bekendgemaakt, maar zal geen significante impact hebben op Agfa’s financiële schuld.

In de periode 2001-2009 heeft Gandi Innovations een groot aantal inkjetdruksystemen geïnstalleerd, met een omzetpiek van 127 miljoen USD in 2008.

In 2009 leed de omzet sterk onder de economische crisis (met vooral een invloed op investeringsgoederen) en onder de onzekerheid rond de onderneming.

Het Gandi Innovations-team heeft een grote ervaring als pioniers in en ontwikkelaars van technologie voor grootformaatdruk. Het klantenbestand van Gandi Innovations bevat veel van ‘s werelds toonaangevende drukkers van promotiemateriaal voor winkels en van grootformaatdrukwerk.

Ze steunen op de visie, de betrouwbaarheid en de toonaangevende technologie van de onderneming.

Gandi Innovations werd opgericht in 2001. Het heeft zijn hoofdkantoor en zijn productieapparaat in Mississauga (Canada).

De Groep telt 256 bekwame werknemers en is wereldwijd actief via verkoopkantoren en verdelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content