Korte termijn dalende trend bij AEX blijft intact

De AEX vormt op de korte termijn gematigd lagere toppen en bodems. De korte termijn dalende trend is volgens ABN Amro intact. De index is rond 299/300 in gevecht met de onderkant van het langere termijn stijgende trendkanaal.

Een doorbraak en slotstand onder deze steunlijn duidt op zwakte en maakt een test van de recente low 295,37 en daaronder horizontale steun 291,35 waarschijnlijk.

De korte termijn dalende weerstandslijn moet doorbroken worden om de AEX in meer neutraal vaarwater te brengen. Deze lijn wacht rond 306/307.

De onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal ligt onder vuur. Intra week noteerde de koers hier al onder. Het weekslot is belangrijk. Is de uitbraak dan een feit, dan neemt het risico van lagere koersen flink toe.

Het laatste vangnet 291,35 zal het dan zwaar te verduren krijgen. Hieronder gaat het luik wijd open voor een verdere daling richting 268,74. Boven horizontale weerstand 313,46 verbetert het beeld op de weekgrafiek.

Hoe kan een evenwicht tussen bezuinigingen en groei worden bereikt?

Recente verkiezingsuitslagen in Europa laten volgens Goldman Sachs zien dat de eurozone opnieuw bekijkt hoe een evenwicht tussen bezuinigingen en groei het beste kan worden bereikt.

Bezuinigingen hinderen de groei op korte termijn, en in sommige landen is het tempo van de begrotingsconsolidatie zo hoog dat de voordelen van verdere bezuinigingen klein zijn - of zelfs negatief.

In deze economieën zou een efficiëntere strategie mogelijk zijn met minder ingrepen die de economie onmiddellijk raken. Voorwaarde is wel dat er dan een geloofwaardig commitment is om de doelstellingen op de middellange termijn te behalen.

Korte termijn dalende trend bij AEX blijft intact De AEX vormt op de korte termijn gematigd lagere toppen en bodems. De korte termijn dalende trend is volgens ABN Amro intact. De index is rond 299/300 in gevecht met de onderkant van het langere termijn stijgende trendkanaal. Een doorbraak en slotstand onder deze steunlijn duidt op zwakte en maakt een test van de recente low 295,37 en daaronder horizontale steun 291,35 waarschijnlijk. De korte termijn dalende weerstandslijn moet doorbroken worden om de AEX in meer neutraal vaarwater te brengen. Deze lijn wacht rond 306/307. De onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal ligt onder vuur. Intra week noteerde de koers hier al onder. Het weekslot is belangrijk. Is de uitbraak dan een feit, dan neemt het risico van lagere koersen flink toe. Het laatste vangnet 291,35 zal het dan zwaar te verduren krijgen. Hieronder gaat het luik wijd open voor een verdere daling richting 268,74. Boven horizontale weerstand 313,46 verbetert het beeld op de weekgrafiek.Hoe kan een evenwicht tussen bezuinigingen en groei worden bereikt? Recente verkiezingsuitslagen in Europa laten volgens Goldman Sachs zien dat de eurozone opnieuw bekijkt hoe een evenwicht tussen bezuinigingen en groei het beste kan worden bereikt. Bezuinigingen hinderen de groei op korte termijn, en in sommige landen is het tempo van de begrotingsconsolidatie zo hoog dat de voordelen van verdere bezuinigingen klein zijn - of zelfs negatief. In deze economieën zou een efficiëntere strategie mogelijk zijn met minder ingrepen die de economie onmiddellijk raken. Voorwaarde is wel dat er dan een geloofwaardig commitment is om de doelstellingen op de middellange termijn te behalen.