Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management is van mening dat het door de Europese Centrale Bank aangekondigde programma van asset-backed securities (ABS) en covered bonds het transmissie mechanisme van de monetaire politiek in de eurozone zal verbeteren.

Anderzijds is het niet noodzakelijk zo dat de balans van de ECB er door zal verlengd worden. Volgens Gijsels was dat misschien wel de belangrijkste boodschap die we vorige week donderdag van president Mario Draghi in diens verklaring konden vernemen.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management is van mening dat het door de Europese Centrale Bank aangekondigde programma van asset-backed securities (ABS) en covered bonds het transmissie mechanisme van de monetaire politiek in de eurozone zal verbeteren. Anderzijds is het niet noodzakelijk zo dat de balans van de ECB er door zal verlengd worden. Volgens Gijsels was dat misschien wel de belangrijkste boodschap die we vorige week donderdag van president Mario Draghi in diens verklaring konden vernemen.