De nettowinst klokte het voorbije kwartaal af op 388,5 miljoen euro. Dat is merkelijk beter dan in dezelfde periode vorig jaar (94,8 miljoen euro) en beter dan analisten hadden verwacht. De verzekeraar profiteerde met name van een beter resultaat van het beheer van de Fortis-erfenis. In het tweede kwartaal werd door dat beheer een nettowinst van 240,9 miljoen euro geboekt. Met dank aan een akkoord met ABN Amro en Nederland ter waarde van 400 miljoen euro.

Op operationeel niveau boekten de verzekeringen een nettowinst van 147,6 miljoen euro. De consensus ging uit van 133,5 miljoen euro. De verzekeringen niet-leven profiteerden van een verbetering van de dekkingsgraad door een beter beheer van de kosten en een verhoging van de verzekeringspremies. Bij de levensverzekeringen werd een verlies van 54,2 miljoen euro van vorig jaar omgebogen in een nettowinst van net geen 80 miljoen euro. Vorig jaar werd in die afdeling in het tweede kwartaal wel een afschrijving van 143 miljoen euro geboekt op Griekse obligaties.

Na vorig jaar al voor 250 miljoen euro eigen aandelen te hebben ingekocht, werd opnieuw een programma aangekondigd, dit maal voor 200 miljoen euro. De verzekeraar beschikt over een goed gespekte kas van 1,5 miljard euro.

De Fortis-erfenis zal de komende jaren blijven wegen op de resultaten van Ageas. De risico's voor de winsten en het eigen vermogen van de verzekeraar blijven dus hoog. Deze risico's worden echter niet gereflecteerd in de beurskoers, die niet met een korting noteert tegenover concurrenten als Axa.

Cédric Boitte

www.accioz.be

De nettowinst klokte het voorbije kwartaal af op 388,5 miljoen euro. Dat is merkelijk beter dan in dezelfde periode vorig jaar (94,8 miljoen euro) en beter dan analisten hadden verwacht. De verzekeraar profiteerde met name van een beter resultaat van het beheer van de Fortis-erfenis. In het tweede kwartaal werd door dat beheer een nettowinst van 240,9 miljoen euro geboekt. Met dank aan een akkoord met ABN Amro en Nederland ter waarde van 400 miljoen euro.Op operationeel niveau boekten de verzekeringen een nettowinst van 147,6 miljoen euro. De consensus ging uit van 133,5 miljoen euro. De verzekeringen niet-leven profiteerden van een verbetering van de dekkingsgraad door een beter beheer van de kosten en een verhoging van de verzekeringspremies. Bij de levensverzekeringen werd een verlies van 54,2 miljoen euro van vorig jaar omgebogen in een nettowinst van net geen 80 miljoen euro. Vorig jaar werd in die afdeling in het tweede kwartaal wel een afschrijving van 143 miljoen euro geboekt op Griekse obligaties.Na vorig jaar al voor 250 miljoen euro eigen aandelen te hebben ingekocht, werd opnieuw een programma aangekondigd, dit maal voor 200 miljoen euro. De verzekeraar beschikt over een goed gespekte kas van 1,5 miljard euro.De Fortis-erfenis zal de komende jaren blijven wegen op de resultaten van Ageas. De risico's voor de winsten en het eigen vermogen van de verzekeraar blijven dus hoog. Deze risico's worden echter niet gereflecteerd in de beurskoers, die niet met een korting noteert tegenover concurrenten als Axa.Cédric Boittewww.accioz.be