Ageas verwierf de verzekeringsactiviteiten in Turkije in 2005, in de marge van de overname van Disbank door Fortis Bank. Sindsdien is de verzekeringsinstroom meer dan verdubbeld, van EUR 29 miljoen in 2005 naar EUR 62 miljoen per december 2009. Ook de distributiekanalen werden uitgebreid.

Deze desinvestering past in de intenties van de onderneming, aangekondigd in september 2009, om haar huidige portefeuille te stroomlijnen volgens bepaalde criteria.

Meer specifiek wordt van de diverse businesses verwacht dat ze een kritieke massa bereiken, een betekenisvolle bijdrage leveren tot het nettoresultaat, en het vermogen hebben om opbrengsten te genereren die de kosten van het eigen vermogen overtreffen.

Volgens Ageas is de nieuwe eigenaar ideaal gepositioneerd om met de steun van het personeel de franchise in de toekomst te ontwikkelen.

Deze transactie - die het voorwerp is van goedkeuring door de regulerende instantie - zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 afgerond worden.

Ageas verwierf de verzekeringsactiviteiten in Turkije in 2005, in de marge van de overname van Disbank door Fortis Bank. Sindsdien is de verzekeringsinstroom meer dan verdubbeld, van EUR 29 miljoen in 2005 naar EUR 62 miljoen per december 2009. Ook de distributiekanalen werden uitgebreid. Deze desinvestering past in de intenties van de onderneming, aangekondigd in september 2009, om haar huidige portefeuille te stroomlijnen volgens bepaalde criteria. Meer specifiek wordt van de diverse businesses verwacht dat ze een kritieke massa bereiken, een betekenisvolle bijdrage leveren tot het nettoresultaat, en het vermogen hebben om opbrengsten te genereren die de kosten van het eigen vermogen overtreffen. Volgens Ageas is de nieuwe eigenaar ideaal gepositioneerd om met de steun van het personeel de franchise in de toekomst te ontwikkelen. Deze transactie - die het voorwerp is van goedkeuring door de regulerende instantie - zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 afgerond worden.