Op het einde van 2012 bezat Ageas nog voor slechts 3,3 miljard euro aan obligaties van Zuid-Europese landen (Portugal, Italië, Griekenland, Spanje) en dit is slechts 4,35% van de portefeuille (tegenover bijna 7% in het begin van 2012).

De verzekeraar verhoogde daarentegen de blootstelling aan Belgische overheidsobligaties (eind 2012 vertegenwoordigde deze obligaties 21,9% van de beleggingsportefeuille) wat uiteindelijk het kredietrisico op de obligatieportefeuille vermindert.

Positieve nieuwsflow voor het aandeel

Naar aanleiding van de achteruitgang van de industriële activiteit en de vertragende inflatie in Duitsland (de grootste economie in de eurozone in termen van rijkdom: 27% van het totale BBP) verwachten veel beleggers een initiatief van de Europese

Centrale Bank (ECB) door middel van een lagere rente en/of andere monetaire versoepelingsmaatregelen.

In dit scenario zouden de financiële aandelen kunnen profiteren en Ageas maakt deel uit van de selectie verzerkeringsaandelen van Leleux (zeker nu de analistenverwachtingen voor de winst per aandeel van Ageas sinds juni 2012 gestaag gestegen zijn): opbouwen rond de 25/27 euro.

Overige informatie over Ageas: de beleggers vernamen tevens "de aankondiging van de verkoop van het belang in de "Bad Bank" Royal Park Investment en de call-opties op de aandelen BNP Paribas".

Volgens de beschikbare informatie zal deze verkoop "meer dan 1 miljard euro aan liquiditeiten opleveren waarvan een deel aan de aandeelhouders zal worden uitgekeerd ten belope van 1 euro per aandeel". Delaunay handhaaft een advies opbouwen.

Op het einde van 2012 bezat Ageas nog voor slechts 3,3 miljard euro aan obligaties van Zuid-Europese landen (Portugal, Italië, Griekenland, Spanje) en dit is slechts 4,35% van de portefeuille (tegenover bijna 7% in het begin van 2012). De verzekeraar verhoogde daarentegen de blootstelling aan Belgische overheidsobligaties (eind 2012 vertegenwoordigde deze obligaties 21,9% van de beleggingsportefeuille) wat uiteindelijk het kredietrisico op de obligatieportefeuille vermindert.Positieve nieuwsflow voor het aandeel Naar aanleiding van de achteruitgang van de industriële activiteit en de vertragende inflatie in Duitsland (de grootste economie in de eurozone in termen van rijkdom: 27% van het totale BBP) verwachten veel beleggers een initiatief van de Europese Centrale Bank (ECB) door middel van een lagere rente en/of andere monetaire versoepelingsmaatregelen. In dit scenario zouden de financiële aandelen kunnen profiteren en Ageas maakt deel uit van de selectie verzerkeringsaandelen van Leleux (zeker nu de analistenverwachtingen voor de winst per aandeel van Ageas sinds juni 2012 gestaag gestegen zijn): opbouwen rond de 25/27 euro. Overige informatie over Ageas: de beleggers vernamen tevens "de aankondiging van de verkoop van het belang in de "Bad Bank" Royal Park Investment en de call-opties op de aandelen BNP Paribas". Volgens de beschikbare informatie zal deze verkoop "meer dan 1 miljard euro aan liquiditeiten opleveren waarvan een deel aan de aandeelhouders zal worden uitgekeerd ten belope van 1 euro per aandeel". Delaunay handhaaft een advies opbouwen.