Een ontaarding van de Italiaanse, Spaanse of Franse begroting zou volgens professor Stefan Duchateau het smeulend vuurtje onder de Eurozone terug in alle hevigheid aanwakkeren en deze keer aan de muntzone fatale schade toebrengen. De negatieve schokgolf die hiervan zou uitgaan, overstijgt in belangrijke mate de vertragende impact van de huidige besparingen.

Maar op zich is het niet deze factor die de Europese economie in het rood dreigt te duwen, maar vooral de ondoordachte bancaire regelgeving die -voor de zoveelste keer- procyclisch werkt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Een ontaarding van de Italiaanse, Spaanse of Franse begroting zou volgens professor Stefan Duchateau het smeulend vuurtje onder de Eurozone terug in alle hevigheid aanwakkeren en deze keer aan de muntzone fatale schade toebrengen. De negatieve schokgolf die hiervan zou uitgaan, overstijgt in belangrijke mate de vertragende impact van de huidige besparingen. Maar op zich is het niet deze factor die de Europese economie in het rood dreigt te duwen, maar vooral de ondoordachte bancaire regelgeving die -voor de zoveelste keer- procyclisch werkt. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.