EON SE en RWE AG, de twee grootste Duitse nutsbedrijven, maakten gisteren een minder goede beurt. Bank of America verlaagde het advies voor EON tot verkopen, waarbij verwezen werd naar misplaatst optimisme rond het aandeel. Bovendien bestaat de kans dat de prijzen zullen dalen.

HSBC Holdings Plc verlaagde anderzijds de prognoses voor zowel EON als RWE, dit vanwege het feit dat beide bedrijven in een moeilijke omgeving moeten functioneren. Ook in andere Europese landen presteerde de nutssector gisteren eerder aan de zwakke kant.

EON SE en RWE AG, de twee grootste Duitse nutsbedrijven, maakten gisteren een minder goede beurt. Bank of America verlaagde het advies voor EON tot verkopen, waarbij verwezen werd naar misplaatst optimisme rond het aandeel. Bovendien bestaat de kans dat de prijzen zullen dalen. HSBC Holdings Plc verlaagde anderzijds de prognoses voor zowel EON als RWE, dit vanwege het feit dat beide bedrijven in een moeilijke omgeving moeten functioneren. Ook in andere Europese landen presteerde de nutssector gisteren eerder aan de zwakke kant.