Naar de oorzaak van het zwakke sentiment moet nog lang worden gezocht: de bloedige rellen in Libië jagen de beleggers op de vlucht.

Vooral de Italiaanse beurs kreeg het hard te verduren. Libië was vroeger een Italiaanse kolonie en nog steeds een bevoorrechte handelspartner. Vooral energiebedrijf ENI kreeg klappen.

De BEL 20 ging eveneens zwaar onderuit, bij het slot van de handel bedroeg het verlies voor de index bijna anderhalf procent. Daardoor viel de index terug in de richting van het niveau van 2700 punten. Het verlies voor Ageas liep op tot ruim 5%, ook KBC en Dexia gingen stevig onderuit.

Naar de oorzaak van het zwakke sentiment moet nog lang worden gezocht: de bloedige rellen in Libië jagen de beleggers op de vlucht. Vooral de Italiaanse beurs kreeg het hard te verduren. Libië was vroeger een Italiaanse kolonie en nog steeds een bevoorrechte handelspartner. Vooral energiebedrijf ENI kreeg klappen. De BEL 20 ging eveneens zwaar onderuit, bij het slot van de handel bedroeg het verlies voor de index bijna anderhalf procent. Daardoor viel de index terug in de richting van het niveau van 2700 punten. Het verlies voor Ageas liep op tot ruim 5%, ook KBC en Dexia gingen stevig onderuit.