Ageas betaalt voor deze acquisitie GBP 215 miljoen. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 afgerond, behoudens de goedkeuring van de toezichthoudende instanties.

Na de aankondiging van het samenwerkingsverband met Tesco Bank vorig jaar vormt de overname van KFIS een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de uitvoering van de succesvolle 'multi-kanaal, multi-merk' distributiestrategie van Ageas in het Verenigd Koninkrijk.

KFIS is een verzekeringsmakelaar die voornamelijk particuliere niet-leven verzekeringsproducten verkoopt via het 'direct' kanaal. Dit gebeurt vooral via het internet onder de naam Kwik-Fit Insurance alsook onder de twee andere merknamen van KFIS: 'The Green Insurance Company' en 'Express Insurance'.

Met deze overname consolideert Ageas haar positie van vierde grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk.

Ze versterkt verder de retailactiviteiten en creëert een speler met een gezamenlijk particulier klantenbestand van 1,6 miljoen klanten en een gecombineerde pro forma omzet van GBP 189 mio, op basis van de 2009 cijfers.

Ageas betaalt voor deze acquisitie GBP 215 miljoen. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 afgerond, behoudens de goedkeuring van de toezichthoudende instanties. Na de aankondiging van het samenwerkingsverband met Tesco Bank vorig jaar vormt de overname van KFIS een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de uitvoering van de succesvolle 'multi-kanaal, multi-merk' distributiestrategie van Ageas in het Verenigd Koninkrijk. KFIS is een verzekeringsmakelaar die voornamelijk particuliere niet-leven verzekeringsproducten verkoopt via het 'direct' kanaal. Dit gebeurt vooral via het internet onder de naam Kwik-Fit Insurance alsook onder de twee andere merknamen van KFIS: 'The Green Insurance Company' en 'Express Insurance'. Met deze overname consolideert Ageas haar positie van vierde grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. Ze versterkt verder de retailactiviteiten en creëert een speler met een gezamenlijk particulier klantenbestand van 1,6 miljoen klanten en een gecombineerde pro forma omzet van GBP 189 mio, op basis van de 2009 cijfers.