Centraal en Oost-Europa ligt volledig buiten de interessesfeer van professor Stefan Duchateau. De lage olieprijzen en instabiele economische situatie in de meeste van deze landen (onder andere als gevolg van de agressieve kredietpolitiek van een aantal West-Europese banken in het verleden) wekken onvoldoende vertrouwen.

De overwogen positie in de VS wordt echter nadrukkelijk aangehouden. Duchateau steunt zich hierbij vooral op de verwachte groeiversnelling in de Amerikaanse industrie in 2014, die de bedrijfsresultaten nog verder zullen ondersteunen.

In de VS legt hij daarenboven zeer specifieke sectorale accenten in biotechnologie (Gilead, Biogen, Amgen) en schaliegas (Cheniere, US Silica, Continental Resources), in mindere mate aangevuld met nutsbedrijven uit de waterindustrie (American State Water, Flowserve). Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Centraal en Oost-Europa ligt volledig buiten de interessesfeer van professor Stefan Duchateau. De lage olieprijzen en instabiele economische situatie in de meeste van deze landen (onder andere als gevolg van de agressieve kredietpolitiek van een aantal West-Europese banken in het verleden) wekken onvoldoende vertrouwen. De overwogen positie in de VS wordt echter nadrukkelijk aangehouden. Duchateau steunt zich hierbij vooral op de verwachte groeiversnelling in de Amerikaanse industrie in 2014, die de bedrijfsresultaten nog verder zullen ondersteunen. In de VS legt hij daarenboven zeer specifieke sectorale accenten in biotechnologie (Gilead, Biogen, Amgen) en schaliegas (Cheniere, US Silica, Continental Resources), in mindere mate aangevuld met nutsbedrijven uit de waterindustrie (American State Water, Flowserve). Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.