Maar de belangrijkste beweging kwam misschien nog wel in de obligatiemarkt. Een ongewijzigde aankoopdruk zorgde ervoor dat de markt voor overheidspapier sterk ondersteund werd en de rente fors lager ging postvatten.

Dat is in lijn met de verwachtingen dat de rente waarschijnlijk te snel te hoog was opgelopen, en dat er zeker ruimte was voor een neerwaartse correctie. Over een langere looptijd (een horizon van een jaar of meer) blijft de rente wel stevig in een opwaartse trend zitten, en dit zowel voor de VS als voor Europa.

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, maar boven de hoogtepunten van de dag. De euforie over het uitstel van het taperen door de FED was dus geen lang leven beschoren. Ageas en Colruyt waren de zwakke broertjes binnen de BEL 20, Delhaize maakte een goede beurt.

Maar de belangrijkste beweging kwam misschien nog wel in de obligatiemarkt. Een ongewijzigde aankoopdruk zorgde ervoor dat de markt voor overheidspapier sterk ondersteund werd en de rente fors lager ging postvatten. Dat is in lijn met de verwachtingen dat de rente waarschijnlijk te snel te hoog was opgelopen, en dat er zeker ruimte was voor een neerwaartse correctie. Over een langere looptijd (een horizon van een jaar of meer) blijft de rente wel stevig in een opwaartse trend zitten, en dit zowel voor de VS als voor Europa. De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, maar boven de hoogtepunten van de dag. De euforie over het uitstel van het taperen door de FED was dus geen lang leven beschoren. Ageas en Colruyt waren de zwakke broertjes binnen de BEL 20, Delhaize maakte een goede beurt.