Dinsdagavond meldde Bloomberg dat Fosun, dat een belang heeft van zowat 3 procent in de Belgische verzekeraar Ageas, gesprekken voert met adviseurs over de mogelijkheden, zoals in zee gaan met een partner of het opvoeren van zijn huidige belang.

Volgens ingewijden zou het gaan om een van de meest gedurfde stappen ooit van Fosun om zijn internationale voetafdruk te vergroten. Er zijn nog geen finale beslissingen genomen, en het is bovendien mogelijk dat Fosun uiteindelijk beslist om geen bod te doen, aldus Bloomberg nog.

Ageas-topman Bart De Smet zei woensdag in De Ochtend op Radio 1 dat hij niet reageert op geruchten, en dat er ook geen enkele concrete indicatie is van een reële interesse. Moest er toch een bod komen, zal Ageas dat evalueren, klinkt het nog.

Ageas had woensdagmorgen, na de sterke stijging van het aandeel, een marktwaarde van 9,26 miljard euro. Omstreeks 10 uur was het aandeel 46,26 euro waard, wat overeenstemt met de hoogste koers sinds 2008. Het Ageas-aandeel klokte na de slotbel 3,23 procent hoger af tot 45,07 euro.

Dinsdagavond meldde Bloomberg dat Fosun, dat een belang heeft van zowat 3 procent in de Belgische verzekeraar Ageas, gesprekken voert met adviseurs over de mogelijkheden, zoals in zee gaan met een partner of het opvoeren van zijn huidige belang. Volgens ingewijden zou het gaan om een van de meest gedurfde stappen ooit van Fosun om zijn internationale voetafdruk te vergroten. Er zijn nog geen finale beslissingen genomen, en het is bovendien mogelijk dat Fosun uiteindelijk beslist om geen bod te doen, aldus Bloomberg nog. Ageas-topman Bart De Smet zei woensdag in De Ochtend op Radio 1 dat hij niet reageert op geruchten, en dat er ook geen enkele concrete indicatie is van een reële interesse. Moest er toch een bod komen, zal Ageas dat evalueren, klinkt het nog. Ageas had woensdagmorgen, na de sterke stijging van het aandeel, een marktwaarde van 9,26 miljard euro. Omstreeks 10 uur was het aandeel 46,26 euro waard, wat overeenstemt met de hoogste koers sinds 2008. Het Ageas-aandeel klokte na de slotbel 3,23 procent hoger af tot 45,07 euro.