Indien men de huidige eurozone uiteindelijk (min of meer) als groep wenst te behouden, is het zaak om deze dispersie met een doortastend plan weg te werken.

Of anders gezegd: Alles wat hinderlijk is om de externe economie te herstellen moet zo snel mogelijk overboord. Niets zegt echter dat dit niet met de nodige overwegingen mag gepaard gaan maar wat vooral pijnlijk is dat dergelijke economieën een quasi onhoudbaar tempo opgelegd krijgen van de wereldkampioen "efficiënt produceren", met name Duitsland.

Vergeet bijvoorbeeld niet de Spaanse economie inzake productiviteit het laatste decennium een ontwikkeling heeft gekend die ongeveer gelijklopend is met de VSA.

Maar deze laatste wist zijn externe positie dan weer te vrijwaren dankzij de geleidelijke depreciatie van haar wisselkoers en zeker ook dankzij een aantal zeer innovatieve bedrijven.

Indien men de huidige eurozone uiteindelijk (min of meer) als groep wenst te behouden, is het zaak om deze dispersie met een doortastend plan weg te werken. Of anders gezegd: Alles wat hinderlijk is om de externe economie te herstellen moet zo snel mogelijk overboord. Niets zegt echter dat dit niet met de nodige overwegingen mag gepaard gaan maar wat vooral pijnlijk is dat dergelijke economieën een quasi onhoudbaar tempo opgelegd krijgen van de wereldkampioen "efficiënt produceren", met name Duitsland. Vergeet bijvoorbeeld niet de Spaanse economie inzake productiviteit het laatste decennium een ontwikkeling heeft gekend die ongeveer gelijklopend is met de VSA. Maar deze laatste wist zijn externe positie dan weer te vrijwaren dankzij de geleidelijke depreciatie van haar wisselkoers en zeker ook dankzij een aantal zeer innovatieve bedrijven.