De meeste aandelenmarkten waren de eerste helft van deze week somber gestemd, zo merkt ABN Amro op. De belangrijkste reden was de vrees dat opkomende landen sterk te lijden zouden krijgen van de aanstaande omslag in het Amerikaanse monetaire beleid.

Tegelijkertijd - en in samenhang daarmee - liepen de kapitaalmarktrentes wereldwijd behoorlijk op, waardoor aandelen relatief minder aantrekkelijk werden.

Toen woensdagavond en donderdag nieuwe informatie op een gunstiger beeld wees, herstelden de aandelenkoersen wereldwijd. Dat herstel zet zich vandaag dus niet helemaal verder, inmiddels is er opnieuw wat twijfel in de rangen van de beleggers geslopen.

De meeste aandelenmarkten waren de eerste helft van deze week somber gestemd, zo merkt ABN Amro op. De belangrijkste reden was de vrees dat opkomende landen sterk te lijden zouden krijgen van de aanstaande omslag in het Amerikaanse monetaire beleid. Tegelijkertijd - en in samenhang daarmee - liepen de kapitaalmarktrentes wereldwijd behoorlijk op, waardoor aandelen relatief minder aantrekkelijk werden. Toen woensdagavond en donderdag nieuwe informatie op een gunstiger beeld wees, herstelden de aandelenkoersen wereldwijd. Dat herstel zet zich vandaag dus niet helemaal verder, inmiddels is er opnieuw wat twijfel in de rangen van de beleggers geslopen.