Sommige analisten geven nu het advies om bij een verdere koersstijging de winsten maar binnen te halen, de markt zou rijp zijn voor een correctie. Daarbij wordt regelmatig opgemerkt dat 'verkoop in mei en maak dat je weg bent' dit jaar alleszins zeggingskracht heeft.

Op het eerste gezicht zijn er inderdaad geen factoren die de koersen naar nog hogere regionen kunnen stuwen. Het seizoen van de bedrijfsresultaten is achter de rug, terwijl de macro-economische indicatoren voorlopig geen reden tot feestvreugde geven. Het is dus wachten op een nieuwe katalysator.

Sommige analisten geven nu het advies om bij een verdere koersstijging de winsten maar binnen te halen, de markt zou rijp zijn voor een correctie. Daarbij wordt regelmatig opgemerkt dat 'verkoop in mei en maak dat je weg bent' dit jaar alleszins zeggingskracht heeft. Op het eerste gezicht zijn er inderdaad geen factoren die de koersen naar nog hogere regionen kunnen stuwen. Het seizoen van de bedrijfsresultaten is achter de rug, terwijl de macro-economische indicatoren voorlopig geen reden tot feestvreugde geven. Het is dus wachten op een nieuwe katalysator.