Maar grote verwachtingen worden niet gekoesterd, de beleggers beseffen dat de slagkracht van de Amerikaanse centrale bank momenteel beperkt is. De economische cijfers over het eerste kwartaal vielen bepaald tegen, ook al werd het effect van de strenge winter ingecalculeerd.

Anderzijds was de groei van het BBP over het eerste kwartaal niet traag genoeg om bijkomende maatregelen te vereisen. De FED zal eerst de cijfers over het tweede kwartaal afwachten alvorens eventueel haar monetaire politiek aan te passen. Het taperen kan dus voorlopig verder gezet worden.

Maar grote verwachtingen worden niet gekoesterd, de beleggers beseffen dat de slagkracht van de Amerikaanse centrale bank momenteel beperkt is. De economische cijfers over het eerste kwartaal vielen bepaald tegen, ook al werd het effect van de strenge winter ingecalculeerd. Anderzijds was de groei van het BBP over het eerste kwartaal niet traag genoeg om bijkomende maatregelen te vereisen. De FED zal eerst de cijfers over het tweede kwartaal afwachten alvorens eventueel haar monetaire politiek aan te passen. Het taperen kan dus voorlopig verder gezet worden.