De beleggers beseffen dat een nieuwe koude oorlog niet noodzakelijk het einde van de wereld moet betekenen. Zeker in de jaren 50 en 60, toen de koude oorlog op zijn hoogtepunt was, groeiden zowel de economie als de lonen sneller dan ze sindsdien hebben gedaan.

Bovendien beleefde de beurs van Wall Street tussen 1949 en 1955, toen de koude oorlog, zich al volop aankondigde, de derde grootste bull market uit de geschiedenis. Maar volgens de meeste economen is het wel opletten geblazen voor de economische gevolgen van een uit de hand lopen van het conflict.

De beleggers beseffen dat een nieuwe koude oorlog niet noodzakelijk het einde van de wereld moet betekenen. Zeker in de jaren 50 en 60, toen de koude oorlog op zijn hoogtepunt was, groeiden zowel de economie als de lonen sneller dan ze sindsdien hebben gedaan. Bovendien beleefde de beurs van Wall Street tussen 1949 en 1955, toen de koude oorlog, zich al volop aankondigde, de derde grootste bull market uit de geschiedenis. Maar volgens de meeste economen is het wel opletten geblazen voor de economische gevolgen van een uit de hand lopen van het conflict.