In de Verenigde Staten is de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie opnieuw teruggevallen tot vandaag minder dan 2,85%. Ook in Duitsland is het rendement op de 10-jarige bund opnieuw gedaald. Die 10-jarige wordt vaak gebruikt als barometer wat betreft de economische groei.

Jim Paulsen chief market strategist bij Wells Capital Management, is van mening dat de rente in de komende weken onder druk kan blijven staan, want de economische vooruitzichten zien er niet echt denderend uit. De kans is dus klein dat er op korte of middellange termijn renteverhogingen mogen worden verwacht.

In de Verenigde Staten is de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie opnieuw teruggevallen tot vandaag minder dan 2,85%. Ook in Duitsland is het rendement op de 10-jarige bund opnieuw gedaald. Die 10-jarige wordt vaak gebruikt als barometer wat betreft de economische groei. Jim Paulsen chief market strategist bij Wells Capital Management, is van mening dat de rente in de komende weken onder druk kan blijven staan, want de economische vooruitzichten zien er niet echt denderend uit. De kans is dus klein dat er op korte of middellange termijn renteverhogingen mogen worden verwacht.