Momenteel draait alles om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. In dat verband was er vandaag een verklaring van Dennis Lockhart, president van de Federal Reserve Bank van Atlanta. Die verklaarde dat de FED niet zal beginnen te taperen alvorens ze daar klaar voor is.

Dat is natuurlijk een verklaring waar men alle kanten mee uitkan. Wel is duidelijk dat de FED op de hoede is voor het afleggen van verklaringen die de financiële markten op stang kunnen jagen. De gebeurtenissen van afgelopen zomer zitten de FED-mensen nog duidelijk in het geheugen gegrift.

Momenteel draait alles om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. In dat verband was er vandaag een verklaring van Dennis Lockhart, president van de Federal Reserve Bank van Atlanta. Die verklaarde dat de FED niet zal beginnen te taperen alvorens ze daar klaar voor is. Dat is natuurlijk een verklaring waar men alle kanten mee uitkan. Wel is duidelijk dat de FED op de hoede is voor het afleggen van verklaringen die de financiële markten op stang kunnen jagen. De gebeurtenissen van afgelopen zomer zitten de FED-mensen nog duidelijk in het geheugen gegrift.