Maar uiteraard moeten eerst de problemen wat betreft shutdown en schuldenplafond opgelost worden. De Amerikaanse senaat heeft goede hoop dat er morgen een oplossing zal zijn gevonden, maar anderzijds is de vraag wat er in het Congress te gebeuren zal staan.

Wanneer Washington niet snel een overeenkomst bereikt over het betalen van de rekeningen, kan zich langzaam maar zeker een economische crisis voltrekken die uiteindelijk miljoenen Amerikanen werkloos zou kunnen maken. In eerste instantie zouden de kredietmarkten kunnen dichtvriezen, met alle gevolgen van dien. De verdere gevolgen van de crisis zouden niet te overzien zijn.

Maar uiteraard moeten eerst de problemen wat betreft shutdown en schuldenplafond opgelost worden. De Amerikaanse senaat heeft goede hoop dat er morgen een oplossing zal zijn gevonden, maar anderzijds is de vraag wat er in het Congress te gebeuren zal staan. Wanneer Washington niet snel een overeenkomst bereikt over het betalen van de rekeningen, kan zich langzaam maar zeker een economische crisis voltrekken die uiteindelijk miljoenen Amerikanen werkloos zou kunnen maken. In eerste instantie zouden de kredietmarkten kunnen dichtvriezen, met alle gevolgen van dien. De verdere gevolgen van de crisis zouden niet te overzien zijn.