De belangrijkste indices noteren voorzichtig in de plus, maar van een krachtige start is zeker geen sprake. De beleggers worden met heel wat onzekerheden geconfronteerd.

De gisterenavond gepubliceerde kwartaalcijfers van Alcoa waren redelijk van kwaliteit, maar het aluminiumbedrijf is niet echt overtuigd dat het boekjaar 2013 een voltreffer zal worden.

Dat verklaart waarom de koers van het aandeel iets lager is geopend tegenover het slotniveau van gisteren.

Volgens de analisten van RBC Capital zal de aluminiummarkt op de aandelenmarkt blijven wegen. De vooruitzichten voor die markt zien er allesbehalve denderend uit, zodat deze broker het verkoopadvies voor de aandelen Alcoa onverminderd handhaaft.

De belangrijkste indices noteren voorzichtig in de plus, maar van een krachtige start is zeker geen sprake. De beleggers worden met heel wat onzekerheden geconfronteerd. De gisterenavond gepubliceerde kwartaalcijfers van Alcoa waren redelijk van kwaliteit, maar het aluminiumbedrijf is niet echt overtuigd dat het boekjaar 2013 een voltreffer zal worden. Dat verklaart waarom de koers van het aandeel iets lager is geopend tegenover het slotniveau van gisteren. Volgens de analisten van RBC Capital zal de aluminiummarkt op de aandelenmarkt blijven wegen. De vooruitzichten voor die markt zien er allesbehalve denderend uit, zodat deze broker het verkoopadvies voor de aandelen Alcoa onverminderd handhaaft.