De Griekse premier Antonis Samaras heeft zijn kabinet maandag herschikt, dit nadat de kleinste partij (14 verkozenen in het parlement) de regering had verlaten wegens het uit de ether halen van de staatszender ERT. Samaras beschikt nu nog slechts over een kleine meerderheid in het parlement.

De nieuwe minister van buitenlandse zaken en vice-premier wordt een oude bekende, namelijk niemand minder dan Evangelos Venizelos. Financieminister Yannis Stournaras blijft in zijn functie en zal dus belangrijkste onderhandelaar bij internationale onderhandelingen blijven.

De Griekse premier Antonis Samaras heeft zijn kabinet maandag herschikt, dit nadat de kleinste partij (14 verkozenen in het parlement) de regering had verlaten wegens het uit de ether halen van de staatszender ERT. Samaras beschikt nu nog slechts over een kleine meerderheid in het parlement. De nieuwe minister van buitenlandse zaken en vice-premier wordt een oude bekende, namelijk niemand minder dan Evangelos Venizelos. Financieminister Yannis Stournaras blijft in zijn functie en zal dus belangrijkste onderhandelaar bij internationale onderhandelingen blijven.