Europa is wel unaniem in de veroordeling van de aanval in Syrië met gifgas, maar de meeste Europese landen staan niet bepaald te trappelen om actief in te grijpen in het land. Iedereen beseft maar al te goed dat Syrië een wespennest waarin men zich beter niet waagt.

Steeds meer analisten verwachten nu dat het westen een symbolische aanval zal uitvoeren, kwestie van niet te veel gezichtsverlies te lijden. Het sturen van grondtroepen lijkt uitgesloten, hooguit zal geprobeerd worden om een aantal strategische doeleinden te vernietigen.

Europa is wel unaniem in de veroordeling van de aanval in Syrië met gifgas, maar de meeste Europese landen staan niet bepaald te trappelen om actief in te grijpen in het land. Iedereen beseft maar al te goed dat Syrië een wespennest waarin men zich beter niet waagt. Steeds meer analisten verwachten nu dat het westen een symbolische aanval zal uitvoeren, kwestie van niet te veel gezichtsverlies te lijden. Het sturen van grondtroepen lijkt uitgesloten, hooguit zal geprobeerd worden om een aantal strategische doeleinden te vernietigen.