De goudprijs verliest vandaag verder terrein, een troy ounce goud kost nu ongeveer 1450 dollar. In Europa blijft natuurlijk alle aandacht uitgaan naar de perifere crisislanden.

Dat de Spaanse economie in zak en as zit, weten we al geruime tijd. De werkloosheid is op het Iberisch Schiereiland - Portugal is er zo mogelijk nog slechter aan toe - torenhoog gestegen.

De werklozen hebben echter steeds minder kans om een nieuwe job te vinden, gezien het tempo waaraan bedrijven failliet gaan.

Over de afgelopen 12 maanden steeg het aantal faillissementen 45%. Als voornaamste redenen wordt verwezen naar het moeilijk verkrijgbaar zijn van kredieten en een zwakke vraag.

In de eerste drie maanden gingen 2564 bedrijven failliet, een stijging met 10% ten opzichte van dezelfde periode het jaar voordien.

De goudprijs verliest vandaag verder terrein, een troy ounce goud kost nu ongeveer 1450 dollar. In Europa blijft natuurlijk alle aandacht uitgaan naar de perifere crisislanden. Dat de Spaanse economie in zak en as zit, weten we al geruime tijd. De werkloosheid is op het Iberisch Schiereiland - Portugal is er zo mogelijk nog slechter aan toe - torenhoog gestegen. De werklozen hebben echter steeds minder kans om een nieuwe job te vinden, gezien het tempo waaraan bedrijven failliet gaan. Over de afgelopen 12 maanden steeg het aantal faillissementen 45%. Als voornaamste redenen wordt verwezen naar het moeilijk verkrijgbaar zijn van kredieten en een zwakke vraag. In de eerste drie maanden gingen 2564 bedrijven failliet, een stijging met 10% ten opzichte van dezelfde periode het jaar voordien.