Vorige week zijn de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering sterker dan verwacht gedaald. Daarmee wordt opnieuw een signaal gegeven dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten weer aantrekt.

Of dezelfde trend morgen ook duidelijk gaat worden in de werkloosheidscijfers voor de maand juli, zal nog moeten blijken. Meer werkgelegenheid is nochtans belangrijk voor het consumentenvertrouwen.

De verkoopcijfers van de distribiteurs voor de maand juli geven nogmaals aan dat de verkopen in juli zwak waren, precies omdat veel Amerikanen vrezen dat ze hun job gaan verliezen.

Vorige week zijn de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering sterker dan verwacht gedaald. Daarmee wordt opnieuw een signaal gegeven dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten weer aantrekt. Of dezelfde trend morgen ook duidelijk gaat worden in de werkloosheidscijfers voor de maand juli, zal nog moeten blijken. Meer werkgelegenheid is nochtans belangrijk voor het consumentenvertrouwen. De verkoopcijfers van de distribiteurs voor de maand juli geven nogmaals aan dat de verkopen in juli zwak waren, precies omdat veel Amerikanen vrezen dat ze hun job gaan verliezen.