Een aantal beleggers is volgens professor Stefan Duchateau zeer gericht op zoek naar expliciete groei en keerden in de afgelopen maanden massaal hun rug toe aan de groeilanden in Zuidoost Azië om zich, in hun queeste naar versnelde groei, zeer gretig te werpen op (bio)technologie en Zuid-Europese bankaandelen.

Dit kon makkelijk worden verklaard vanuit de sterk afgenomen interesse in de groeilanden door de dreigende rentestijgingen in de VS, de scherp neerwaartse ontwikkelingen van hun wisselkoersen, de daaropvolgende vrees voor inflatie en verdere afkoeling van de lokale economie.

Dit laatste werd nog verscherpt door de onophoudelijke neerwaartse bijstellingen van de Chinese conjunctuurverwachtingen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Een aantal beleggers is volgens professor Stefan Duchateau zeer gericht op zoek naar expliciete groei en keerden in de afgelopen maanden massaal hun rug toe aan de groeilanden in Zuidoost Azië om zich, in hun queeste naar versnelde groei, zeer gretig te werpen op (bio)technologie en Zuid-Europese bankaandelen. Dit kon makkelijk worden verklaard vanuit de sterk afgenomen interesse in de groeilanden door de dreigende rentestijgingen in de VS, de scherp neerwaartse ontwikkelingen van hun wisselkoersen, de daaropvolgende vrees voor inflatie en verdere afkoeling van de lokale economie. Dit laatste werd nog verscherpt door de onophoudelijke neerwaartse bijstellingen van de Chinese conjunctuurverwachtingen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.