In Europa waren de stakingen in Frankrijk tegen het uiteindelijk aangenomen voorstel tot verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd voorpaginanieuws, waarbij de stakingsbereidheid eind van de week begon af te nemen.

De onzekerheid over de financiële positie van de Ierse overheid ten opzichte van de financiële injecties voor het bankwezen zette de rentetarieven voor Ierland onder druk.

In Duitsland bleef het consumentenvertrouwen op een hoog niveau, maar de cijfers over september gaven een daling van de consumentenbestedingen aan van 2,3%.

Nederland startte met het nieuwe kabinet en moet door vergroting van de invloed van opkomende landen mogelijk zijn plaats voor de G20 bijeenkomst en bij het IMF inleveren, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op.

In Europa waren de stakingen in Frankrijk tegen het uiteindelijk aangenomen voorstel tot verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd voorpaginanieuws, waarbij de stakingsbereidheid eind van de week begon af te nemen. De onzekerheid over de financiële positie van de Ierse overheid ten opzichte van de financiële injecties voor het bankwezen zette de rentetarieven voor Ierland onder druk. In Duitsland bleef het consumentenvertrouwen op een hoog niveau, maar de cijfers over september gaven een daling van de consumentenbestedingen aan van 2,3%. Nederland startte met het nieuwe kabinet en moet door vergroting van de invloed van opkomende landen mogelijk zijn plaats voor de G20 bijeenkomst en bij het IMF inleveren, zo merkte Theodoor Gilissen Bankiers op.