Gisterenavond werd het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa. De aluminiumfabrikant met een beter dan verwacht resultaat. Per aandeel werd 11 dollarcent verdiend en daarmee werden de verwachtingen van de analisten 5 dollarcent geklopt.

Zonder rekening houden met eenmalige inkomsten was er slechts een nettowinst van 24 miljoen dollar of 2 dollarcent per aandeel. Ondanks een daling van de prijs voor aluminium op de LME steeg de omzet met 7%. De koers van Alcoa opende meer 4% hoger.

Gisterenavond werd het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa. De aluminiumfabrikant met een beter dan verwacht resultaat. Per aandeel werd 11 dollarcent verdiend en daarmee werden de verwachtingen van de analisten 5 dollarcent geklopt. Zonder rekening houden met eenmalige inkomsten was er slechts een nettowinst van 24 miljoen dollar of 2 dollarcent per aandeel. Ondanks een daling van de prijs voor aluminium op de LME steeg de omzet met 7%. De koers van Alcoa opende meer 4% hoger.