Evan Lucas, market strategist bij IG, merkt op dat het nu een quasi-zekerheid is geworden dat Janet Yellen de volgende belangrijkste centrale bankier van de wereld gaat worden. Zij staat bekend als een duif die bereid is om ongebreideld geld in het systeem te blijven pompen.

Dat is goed nieuws voor de valuta's van de groeimarkten, die dankzij het vertrek van Summers in rustiger vaarwater kunnen belanden. Lucas adviseert om zowel de valuta's van de betrokken landen te kopen als in de aandelen te stappen die op deze beurzen noteren.

Evan Lucas, market strategist bij IG, merkt op dat het nu een quasi-zekerheid is geworden dat Janet Yellen de volgende belangrijkste centrale bankier van de wereld gaat worden. Zij staat bekend als een duif die bereid is om ongebreideld geld in het systeem te blijven pompen. Dat is goed nieuws voor de valuta's van de groeimarkten, die dankzij het vertrek van Summers in rustiger vaarwater kunnen belanden. Lucas adviseert om zowel de valuta's van de betrokken landen te kopen als in de aandelen te stappen die op deze beurzen noteren.