De aftocht van Summers als kandidaat FED-president ondersteunde meteen de goudprijs. Donald Selkin, chief market strategist bij National Securities Corporation, is van mening dat Yellen inderdaad meer de kandidaat van de goudmarkt is, maar ziet toch andere factoren die momenteel de goudprijs bepalen.

Er is op de eerste plaats de Syrië-factor. De spanningen rondom dat land ebben stilaan weg en dat speelt tegen de goudprijs. De kans lijkt klein dat we op korte termijn een fors herstel van de goudprijs krijgen, hoewel een technisch herstel tot de mogelijkheden blijft behoren.

De aftocht van Summers als kandidaat FED-president ondersteunde meteen de goudprijs. Donald Selkin, chief market strategist bij National Securities Corporation, is van mening dat Yellen inderdaad meer de kandidaat van de goudmarkt is, maar ziet toch andere factoren die momenteel de goudprijs bepalen. Er is op de eerste plaats de Syrië-factor. De spanningen rondom dat land ebben stilaan weg en dat speelt tegen de goudprijs. De kans lijkt klein dat we op korte termijn een fors herstel van de goudprijs krijgen, hoewel een technisch herstel tot de mogelijkheden blijft behoren.