Die verklaring wordt rond 20u30 bekendgemaakt. Bernanke kan de rente in de Verenigde Staten nog verder naar omlaag duwen, hoewel die rente al fors is gedaald. De basisrente staat al in de buurt van het nulpunt, zodat bijkomende inspanningen moeten komen van gesofisticeerde maatregelen.

Volgens een aantal analisten heeft de Amerikaanse centrale bank al diep genoeg ingegrepen, het is nu tijd om die ingrepen op een lager pitje te zetten. Het financieel systeem dreigt met goedkoop geld te worden overspoeld, wat op termijn verkeerd kan aflopen.

Die verklaring wordt rond 20u30 bekendgemaakt. Bernanke kan de rente in de Verenigde Staten nog verder naar omlaag duwen, hoewel die rente al fors is gedaald. De basisrente staat al in de buurt van het nulpunt, zodat bijkomende inspanningen moeten komen van gesofisticeerde maatregelen. Volgens een aantal analisten heeft de Amerikaanse centrale bank al diep genoeg ingegrepen, het is nu tijd om die ingrepen op een lager pitje te zetten. Het financieel systeem dreigt met goedkoop geld te worden overspoeld, wat op termijn verkeerd kan aflopen.